Pelerinaj la Locurile Sfinte

Istoric

Între 6-15 februarie 2020 am organizat al treilea Pelerinaj la Locurile Sfinte pentru familii, un al patrulea pelerinaj este prevăzut pentru primăvara anului 2022.

În luna aprilie 2018 a fost organizat un al doilea Pelerinaj la Locurile Sfinte pentru familii. In pelerinaj au participat 22 de copii si 24 de adulti.

Primul Pelerinaj organizat de Parohia noastră prin Centrul de Pelerinaje Apostolia a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și  Meridionale a avut loc între  22 februarie - 3 martie 2016.

10 nopti de cazare: 4 Betleem, 2 Nazaret, 1 Ierihon, 3 Ierusalim

Program Pelerinaj

Luni 22 februarie 2016

După sosirea în aeroportul din Tel Aviv, mergem direct la hotel Holy Family, în Betleem.

Marți 23 februarie 2016

Ierusalim, casa Sfinților Ioachim și Ana, locul de naștere al Maicii Domnului. Zidul Plângerii (ruinele Templului evreiesc). Mănăstirea Sfintei Cruci. Ein Karem: bisericile întâlnirii Maicii Domnului cu Sf. Elisabeta și Nașterii Sfântului Ioan Botezatorul. Even Sapir: mănăstirea Sfântul Ioan din Pustie. Ruinele bisericii Kathisma, între Ierusalim și Betleem. Cazare în Betleem. 

Miercuri 24 februarie 2016

Sfânta Liturghie la peștera Nasterii Domnului în Betleem. Vizita bisericii Nașterii Domnului din Betleem. Mănăstirea Sfântul Gheorghe Hozevitul (unde se află moaștele Sf. Ioan Iacob de la Neamț). Câmpul Păstorilor. Grota Laptelui. Biserica Sf. Nicolae din Beit Jala. Cazare în Betleem.

Joi 25 februarie 2016

Mănăstirea Sf. Teodosie. Mănăstirea Sf. Sava. Iordanul, la locul adevărat al Botezului Domnului. Mănăstirea de pe muntele Carantaniei. Mănăstirea Sfantul Gherasim. Cazare la Betleem.

Vineri 26 februarie 2016

Mormântul Sfântului Gheorghe, la Lida. Drumul spre Nazaret, unde vizităm bisericile Buneivestiri (cea ortodoxă și cea catolică). Nazareth Village (reconstituirea unui sat evreiesc din vremea lui Iisus). Locul vechii sinagogi, în care a predicat Iisus. Cazare în Nazaret, hotel Rimonim.

Sâmbătă 27 februarie 2016

Cana Galileii. Marea Galileii. Biserica Sfintilor Apostoli, ruinele cetății Capernaum și casa Sf. Petru, locul pescuirii minunate de după Înviere, locul înmulțirii pâinilor și peștilor. Plimbare cu barca pe Marea Galileii. Muntele Fericirilor. Cazare în Nazaret.

Duminică 28 februarie 2016

Sfânta Liturghie la biserica ortodoxa a Buneivestiri și a Arhanghelului Gabriel la Nazaret. Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Mântuitorului. Nablus (Sihar), fântâna Patriarhului Iacob (locul întâlnirii Mântuitorului cu femeia samarineancă; Sfântul Filumen). Mănăstirea românească de la Ierihon. Cazare la Ierihon, hotel Jericho Resort.

Luni 29 februarie 2016

(Optional: Sfanta Liturghie la Mănăstirea românească de la Ierihon.) Sicomorul lui Zaheu. Betania, mormântul Sfântului Lazăr. Intrăm în Ierusalim pe Muntele Măslinilor. Biserica Dominus Flevit. Locul Cinei cele de Taina. Cazare la Ierusalim, hotel Holy Land.

Marți 1 martie 2016

Pe jos prin Ierusalim. Grădina Ghețimani. Muntele Sionului, la biserica Sf. Petru Galicantus. Palatul lui Irod, adevăratul loc al procesului lui Iisus. Traseul aproximativ al Drumului Crucii până la biserica rusă, în interiorul căreia se găsește Poarta Judecătii, prin care a trecut Hristos când ducea crucea. Continuăm cu Golgota și închinarea la Sf. Mormânt. Cazare la Ierusalim.

Miercuri 2 martie 2016

Mănăstirea Mica Galilee. Locul Înălțării Domnului. Pogorârea Sfântului Duh. Mormântul Regelui David. Biserica Adormirii Maicii Domnului. Mănăstirea românească din Ierusalim. Mormântul Maicii Domnului. Cazare la Ierusalim.

Joi 3 martie 2016

Transfer la aeroport și plecarea.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *